Adopsjon: Sveitsisk helseforsikringsleverandør bringer Bitcoin-betaling til sine 200 000 kunder

Det er ikke lenger nyheter at Bitcoin-betaling gradvis blir integrert i forskjellige sektorer i verden. Sist har et stort helseforsikringsselskap i Sveits nå støttet Bitcoin-betaling inkludert Ether (ETH). Utviklingen følger et partnerskap som er nådd mellom selskapet og Bitcoin Future.

Bitcoin betalingsalternativ for helseforsikringstakere

Etter kunngjøringen mandag samarbeidet det sveitsiske helseforsikringsselskapet Atupri Health Insurance med Bitcoin Suisse, et finansfirma for digital valuta for å debutere Ether- og Bitcoin-betalingen. Denne spesielle utviklingen vil gjøre det mulig for selskapets 200.000 forsikringstakere å eksperimentere med kryptovalutaer, spesielt for de som ikke er kjent med teknologien ennå.

Avtalen som ble nådd mellom de to selskapene innebærer at forsikringsselskapet verken vil ha varetekt eller motta kryptovalutaene av seg selv. I stedet vil selskapet motta sveitsiske francs ekvivalenter av hvilken som helst kryptovaluta betalt av kunder. Dermed vil Bitcoin Suisse være ansvarlig for å konvertere enhver Ether- eller Bitcoin-betaling til kontanter.

Atupris leder for markedsføring og salg, sa Caroline Meli, kommenterte utviklingen:

“Som digitale pionerer i helsesektoren forventer vi sosiale trender og tilbyr forsikringsløsninger med langsiktige utsikter Blockchain-teknologi og tilhørende bruk av kryptokurver blir stadig viktigere.”

Det er uten tvil at Sveits er et av de kryptovennlige stedene der digitale valutaer aksepteres som betalingsmiddel i flere virksomheter, inkludert innen offentlig transport og institusjoner. Zermatt kommune kunngjorde nylig at de aksepterer Bitcoin som en skattebetalingsmetode.