Mediane Ethereum [ETH] Fees stijgt tienvoudig sinds het begin van het jaar: Verslag

De totale vergoedingen op Ethereum overtroffen die van Bitcoin op 10 juni. De toename in het gebruik van slimme contracten en de uitgifte van stabiele munten is zeer positief geweest voor de groei van het Ethereum. Volgens een rapport van Coinmetrics,

De mediane vergoedingen van ETH zijn sinds het begin van het jaar echter aanzienlijk gestegen. Op 1 januari 2020 bedroegen de ETH-mediaanvergoedingen iets minder dan 0,04 dollar.

Etherische blokken zijn de afgelopen weken grotendeels vol geweest. Dit was voor de ontwikkelaars en mijnwerkers aanleiding om de gaslimiet op het netwerk te verhogen.

De mediane vergoeding op Ethereum ligt momenteel tussen 0,47 en 0,65 dollar. De mediaan van het tarief Bitcoin Era, dat steeg tot een hoogte van ongeveer $5, bijna gehalveerd, is deze week teruggegaan naar $1 en $1.50. Dit is vooral zorgwekkend voor Ethereum omdat het merendeel van de transacties op het netwerk voor Non-ETH transfers is. Daarom moeten de transactiekosten voor secundaire transacties aanzienlijk lager zijn om slimme contracten te kunnen verwerken.

Volgens een ander rapport wordt meer dan 89% van de Ethereum-transactie door niet-ETH-transfers uitgevoerd. Het wordt meestal gedomineerd door stablecoin-transfers en DeFi-toepassingen. Toch zijn er nog andere interessante toepassingen op Ethereum, waaronder gaming en digitale collectables.